Як підготуватися до хрестин » Корисні поради на всі випадки життя. Поради як правильно щось робити чи вибрати.



*

Як підготуватися до хрестин

Як підготуватися до хрестинДля чого і чому ми приймаємо Хрещення? Тому що людина двусоставен, його повну сутність складають душа і тіло. Однак, душа в турботі потребує набагато більше, ніж тіло. Про тілі ми завжди пам'ятаємо, а от про душу часто забуваємо. Хрещення приймається для того, щоб врятувати душу і стати Божими дітьми і відновити загублену зв'язок з Творцем нашим. Хрещення ще називають другим народженням. Після того як людину охрестили, він починає потребувати вже і в духовному харчуванні - молитві і Таїнстві Причастя. І тому Хрещення, це тільки початок шляху. Дитину мало народити, його ще треба виховати, вивчити і виростити.

Все точно так само відбувається і в духовному житті. Треба дуже серйозно підійти до питання духового виховання дитини і якщо цим вчасно не зайнятися, то його душу може зайняти зовсім інша духовність. При нинішньому розгул окультизму і сект це дуже небезпечно. І тому нам дано велике і потужне зброя: хрещення і хрест Господній. Знімати його не можна, ми можемо самі позбавити себе захисту й огородження, адже на ньому написано «Спаси і збережи». Людина, яка постійно носить хрест, приступає до Таїнств і молиться, не повинен боятися диявола.

Неможливо вберегти від всяких спокус дітей без віри в Бога. Тільки так ви можете встежити за дітьми . Вони повинні знати і шанувати заповіді, це справжнісінький фундамент усього їхнього життя. Тому що будь-який батько і будь-яка мати хоче, щоб діти любили їх і були їм опорою. Заповіді треба знати самим і розповідати їх дітям. Духовне виховання - імунітет проти зла, яке панує в світі. Ніхто не говорить, що духовний шлях легкий, але треба робити перші кроки і йти до нього, потім буде легше.

Як підготуватися до хрестин
Для тих, хто хоче прийняти Таїнство Хрещення спочатку треба обрати належне ім'я, щоб у нового хрещеного був свій молитовник і заступник перед Богом. Небесним покровителем буде саме той святий, пам'ять якого святкується після дня народження дитини. Цей день називається іменинами і святкується окремо. В цей день дуже добре сповідатися і причаститися, цим самим засвідчити свою єдність з Церквою, і зі своїм небесним заступником.

Наступним етапом стане вибір хрещених батьків, вибирайте їх не за їх соціальним статусом, а в дусі православної віри, щоб хресні батьки могли молитися за дитину. Перед Богом вони будуть відповідати в рівній мірі як за своїх, так і за хрещених дітей.

В Церква необхідно принести хрестинну сорочку чи рушник, сорочечку або пелюшку, а дорослому треба одягнутися так, щоб було зручно і легко помазати груди руки і ноги. І треба обов'язково подбати про хрестику, щоб він відповідав усім церковним канонам. При здійсненні Таїнства пожертвування приносяться добровільні. Хрещення відбувається у вихідні дні, в суботу або неділю і в деякі церковні свята. Обов'язково треба причаститися після хрещення.

Найголовніше треба пам'ятати, що Хрещення відкриває нам можливість користуватися рятівними Таїнствами Церкви на спасіння своїх душ.


Теги: Христини, церква




Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або увійти на сайт під своїм ім'ям.
Зареєстровані користувачі бачать набагато менше реклами ніж Ви.


Корисна порада

^

Помітив помилку в тексті?

^
Якщо Ви помітили орфографічну помилку просто виділіть її та натисніть клавіші Ctrl+Enter Система Orphus

Цікаве в інтернеті

^
Загрузка...

Календар подій

^
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Цікаве в інтернеті

^